Arx Fatalis Box Art

Arx Fatalis

PC Xbox

Gen: Acțiune

Evaluare: 8/10 din 1 voturi

Data lansare: 11 Nov 2002

Descriere

Arx Fatalis, dezvoltat de studiourile Arkane, este un joc solitar de prima persoană care a fost inițial conceput ca cel de-al treilea joc din seria Ultima Underworld a studioului Glass Studios, urmând pe urmele Ultima Underworld: Abisul Stygian Ultima Underworld II: Labirintul lumilor. Deși dezvoltatorii aveau binecuvântarea fondatorului Paul Neurath, achiziționarea drepturilor de utilizare a numelui Ultima de la Electronic Arts, care le-a obținut prin achiziționarea editorului original, Origin Systems, sa dovedit a fi prea dificilă, iar ideea de a face acest lucru un titlu oficial Ultima Underworld a fost abandonat în cele din urmă. În ciuda faptului că nu poartă numele său, multe elemente ale produsului final, de la structura sa subterană bazată pe niveluri la sistemul său de magie runică, vor fi imediat cunoscute de oricine a jucat un joc Ultima Underworld.

Orașul Arx

Evenimentele lui Arx Fatalis au loc în și în jurul orașului Arx. Cu mult înainte de evenimentele din joc, Arx era un oraș prosper, condus de nobilul Rege Poxsellis. Acest lucru s-ar schimba în curând, totuși, ca și în anul 216, un meteorit a căzut pe pământ, iar în curând cerul a început să se întunece. Lunshire, fiul și succesorul regelui Poxsellis, văzând gravitatea acestui eveniment, a ordonat orașul să fie mutat într-o mină dwarven din apropiere. Următorii cinci ani ar fi un timp fără precedent de cooperare între rase, întrucât oamenii, piticii, goblinii și trolliții i-au pus deoparte vrăjile pentru a-și asigura supraviețuirea colectivă. În schimbul eforturilor lor, fiecărei rase i sa dat propriul nivel al minelor. Pe măsură ce munca sa încheiat și totul a început să se adapteze la noua lor casă, soarele asupra lui Arx a devenit complet întunecat, iar lumea de suprafață a devenit o pustietate înghețată și inospitalieră. Alte cetati, cum ar fi Arx, exista, desi pot fi atinse numai prin treceri periculoase de pe suprafata planetei. Găsindu-se în imediata vecinătate cu vecinii lor, vechile animozități dintre rase au început să se înrăutățească din nou, iar viața în lumea subterană a lui Arx este la fel de controversată ca și la suprafață.

stabilind că jocul începe, cu protagonistul Am Shaegar trezindu-se într-o închisoare de goblin. Fără nici o amintire a identității sau a scopului său (Am Shaegar înseamnă literalmente "Cel fără nume"), el încearcă imediat să se elibereze. Nu după mult timp, el trece peste rămășițele unui avanpost uman, care a fost recent împins de Ylsides, un grup de războinici înfricoșătoare. De acolo, Am Shaegar descoperă încet planurile unei intenții de cult umbroase de a chema Akbaa, Dumnezeul distrugerii, și de a permite lui să ia forma în lumea lui Arx. Descoperind scopul său, el încearcă să oprească cultul lui Akbaa sau, în afară de asta, să-i alunge pe Akbaa în Noden, împărăția zeilor, unde îi aparține.

Comentarii

Nu sunt disponibile comentarii in acest moment pentru Arx Fatalis