Dissidia Final Fantasy NT Box Art

Dissidia Final Fantasy NT

PS4

Gen: Acțiune

Data lansare: 31 Jan 2018

Descriere

Un hibrid al unui joc de acțiune din perspectivă terțe și al unui joc de luptă. Titlul a fost dezvoltat de Team Ninja și permite jucătorilor să controleze personaje cunoscute din principalele tranșe ale serialului Final Fantasy. Titlul este un port îmbunătățit și extins al unui joc care a debutat în 2015 pe dulapurile arcade japoneze. Dissidia Final Fantasy NT nu prezintă un mod de poveste avansat, dar duelurile au un context de poveste ilustrat cu tăieturi și dialoguri. În ceea ce privește mecanica, titlul este un joc de luptă tridimensional. Două echipe de trei persoane se confruntă reciproc pe arene mici. Jucătorii pot alege din mai mult de 20 de caractere împărțite în patru clase. Diferitele clase prezintă aptitudini diferite și servesc un rol diferit pe câmpul de luptă. Obiectivul jocului este eliminarea adversarilor prin reducerea sănătății la zero. După ce au câștigat, jucătorii primesc puncte de experiență și bani care îi permit să deblocheze noi arme, abilități și piei de caractere.

Poveste

Dissidia Final Fantasy NT pentru PlayStation 4 nu oferă un mod de poveste extins, separat, care ar fi similar cu cel prezent în jocurile Dissidia anterioare. Nu înseamnă totuși că jocul nu are nicio poveste sau context pentru bătălii. Versiunea de consolă a jocului conține noi cutscene și dialoguri care nu erau disponibile în lansarea arcadei. Povestea a fost scrisă de Kazushige Nojima, care a lucrat anterior la titluri precum Final Fantasy XV, Final Fantasy X, Regatul Hearts și Împărăția Hearts II.

Mecanici

Dissidia Final Fantasy NT pentru PlayStation 4 este un joc de luptă tridimensional în care două echipe formate din trei persoane se confruntă reciproc. Luptele au loc pe arene închise, iar acțiunea este prezentată din spatele caracterului controlat. Jucătorii pot alege din mai mult de douăzeci de personaje împărțite în patru clase legate de abilitățile și rolul lor în bătălie (Vanguard, Assassin, Marksman, Specialist). Printre eroii se numără protagoniști și antagoniști ai principalelor tranșe ale Final Fantasy, inclusiv Noctis (Final Fantasy XV), Cloud Strife (Final Fantasy VII), Lightning (Final Fantasy XIII), Terra Branford (Final Fantasy VI) și Sephiroth VII). Jocul folosește un sistem de luptă reconstruit și extins de predecesorii săi. Fiecare caracter este descris cu câteva statistici. Cele mai importante sunt punctele de sănătate și curajul. Obiectivul este eliminarea adversarilor prin reducerea punctelor lor de sănătate la zero. Personajele pot folosi diferite atacuri, fiecare dintre acestea fiind atribuite uneia din cele două categorii. Abilitățile și mișcările din prima categorie reduc curajul inamicului, iar cei din a doua categorie folosesc punctele de curaj pentru a rezolva daunele fizice. Cu cât mai mult curajos are jucătorul, cu atât mai puternice sunt atacurile lui. Curiile, fiarele puternice chemate de jucători, sunt de ajutor suplimentar în timpul luptei. Acestea oferă diverse bonusuri. După ce a câștigat bătăliile, jucătorii primesc puncte de experiență și bani care îi permit să deblocheze noi arme, aptitudini și skin-uri pentru personaje.

Trailer

Comentarii

Nu sunt disponibile comentarii in acest moment pentru Dissidia Final Fantasy NT