Thief: Deadly Shadows Box Art

Thief: Deadly Shadows

PC Xbox

Gen: Acțiune

Data lansare: 27 May 2003

Descriere

Cele două jocuri anterioare din serie - Dark Project și Metal Age - au fost dezvoltate de studiourile Looking Glass și au fost bine cunoscute pentru gameplay-ul inovativ bazat pe stealth. Cu toate acestea, pe 24 mai 2000, au fost forțați să închidă magazinul din cauza unor probleme financiare. Eidos Interactive, editorul jocurilor Thief, a reușit să-și asigure drepturile Thief-ului și, în cele din urmă, a atribuit lui Ion Storm Austin sarcina de a dezvolta umbrele mortale.

Training: păstrarea în umbre este cheia

Thief Deadly Shadows a fost lansat simultan pe 25 mai 2004 pentru PC și Xbox, spre deosebire de jocurile anterioare din seria care au fost exclusiv PC-uri. În plus, jocul a fost dezvoltat pe un motor Unreal 2 puternic modificat, spre deosebire de motorul Dark, care a fost folosit în titlurile Thief anterioare. Fiind un motor nou, jocul a reușit să introducă o iluminare mai bună și umbre dinamice în mediul înconjurător. Garrett trebuie să se adapteze la mediile în continuă schimbare și să rămână ascuns în umbră pentru a evita detectarea. O altă adăugire adusă jocului a fost capacitatea de a juca în a treia persoană și de a comuta între perspective în timpul jocului.

Pentru prima dată într-un joc Thief, s-au introdus ușor hărți gratuite în roaming. În titlurile Thief anterioare, jucătorul va fi direcționat de la misiune la misiune printr-un clip video și printr-un briefing textual. Cu toate acestea, în umbrele Deadly, jucătorului i se permite să se deplaseze pe străzi pentru a ajunge la misiune, în timp ce este capabil să interacționeze cu pietonii. De asemenea, noul joc este modul în care jucătorul câștigă bani din pradă și cumpără echipament pentru misiuni. Anterior, jucătorului i s-ar fi acordat automat o anumită cantitate de aur după încheierea fiecărei misiuni care ar putea fi folosită pentru a cumpăra echipament necesar pentru următoarea misiune. Acest lucru a fost făcut prin meniuri și a fost foarte simplist. În jocul Deadly Shadows, jucătorul trebuie să-și vândă pradă pentru a obține aur și cumpăra echipament în mod similar vizitând magazinele în persoană. Jocul introduce, de asemenea, elemente de joc în care jucătorul poate alege "aliat" cu cele patru fracțiuni opuse - păzitorii, hamerii, păgânii și orașul. Jucătorul poate beneficia de alianță cu oricare dintre facțiuni prin obținerea de bonusuri de misiune. De exemplu, alianța cu Hammerites ar putea permite jucătorului să se plimbe fără teamă pe teritoriul lor și, de asemenea, să ofere protecție împotriva altor dușmani obișnuiți, cum ar fi păgânii sau City Watch. Cu toate acestea, alianța cu o fracțiune nu schimbă rezultatul jocului așa cum se poate aștepta într-un joc de rol pur unde jucătorul are un impact mult mai mare asupra mediului său.

un grup de oameni care supraveghează totul în oraș și lucrează în spatele scenei pentru a menține "echilibrul" în lume. Sunt cunoscuți a fi foarte misterioși chiar și lui Garrett. În mare parte ei nu sunt violenți, recrutează pe alții pentru a-și lupta luptele. De obicei, grupul examinează textele vechi pentru a determina profețiile în încercarea lor de a păstra întotdeauna echilibrul.

Comentarii

Nu sunt disponibile comentarii in acest moment pentru Thief: Deadly Shadows